Kenyas hovedstad Nairobi er udgangspunkt for langt størstedelen af alle safarirejser i Kenya. Det er derfor oplagt at forlænge sit ophold med en eller flere dage og opleve nogle af de seværdigheder Nairobi byder på, enten som en start på safarien eller inden du f.eks. fortsætter til Kenyakysten for at nyde skøn badeferie ved det Indiske Ocean.
Et besøg på kaffefarmen Karunguru er en spændende oplevelse. Ca. en times kørsel nordøst for Nairobi gennem Nairobis forstæder ligger kaffefarmen Karunguru. Når man bevæger sig væk fra Nairobi, mødes man af de grønne landskaber, den røde jord og den friske luft.
Chaufføren drejer til venstre væk fra den travle hovedvej og kort efter ankommer man til kaffefarmen.
Mens kaffe blev introduceret i Kenya i 1893, blev den første busk med Karunguru-kaffe plantet i 1928. George Glassford var ankommet til Kenya fra New Zealand i 1919 for at gøre militær tjeneste, mange år før Kenya fik sin uafhængighed fra den britiske regering. Glassford fik mulighed for at erhverve en del jord og grundlagde her en kaffefarm på 300 hektar.
Kaffedyrkningen på stedet, hvor der er gode klimatiske forhold og en næringsrig jord, har dermed en næsten 100-årig historie.
I 1974 købte og overtog familien Kariithi den 300 hektar store gård, som med tiden er vokset til 500 hektar. Farmen hed oprindelig Ridge Estate men Geoffrey Karekia Kariithi omdøbte farmen til Karunguru efter sin far.
På Karunguru Coffee Estate kan den besøgende opleve magien ved kenyansk kaffe - Kenyas sorte guld. På en guidet rundvisning lærer man om hele kaffeprocessen - fra busk til kop - og får tillige mulighed for at smage den liflige og aromatiske kaffedrik.
Turen rundt på kaffefarmen tager dig fra gartneriet, hvor de ny buske laves, ud i kaffemarken hvor du får historien om kaffebusken og dens historie. På farmen arbejder man med forskellige sorter og forædling. Måske høstes der når du kommer på besøg, så du kan opleve de mange mennesker i arbejde. Alle kaffebønner er håndplukket, inden de kommer videre i forarbejdningsprocessen og til soltørring.
Tilbage på gården hører man om tørring, sortering og meget mere.
I løbet af besøget serveres en 3-retters frokost i de historiske bygninger, ligesom der er mulighed for at nyde de eksotiske træer, buske og blomster, der omgiver gården. Ud over de farvestrålende blomster i haven omkring de historiske bygninger ses der blandt andet både bananpalmer og træer med store mangofrugter.
Kaffefarmen tilbyder også indkvartering, ligesom besøgende har mulighed for at købe de velsmagende kaffebønner med hjem.
Denne tur er et must-do for enhver kaffeelsker. Du får en enestående mulighed for at lære den proces, som din kaffe gennemgår.