Den vilde natur er under pres. På hele jordkloden. Men presset gælder ikke mindst jordens 2. største kontinent Afrika.
Det er sikkert velkendt for de fleste, at krybskytteri finder sted i Afrika.
De færreste kender omfanget.
De senere år har der været et omfattende og stigende krybskytteri i en række afrikanske lande.
I 2015 blev der nedlagt over 1200 næsehorn i Sydafrika, hvilket svarer til 3 om dagen og hver dag nedlægges der 100 elefanter i Afrika.
Fortsætter det i samme tempo betyder det, at elefanten i naturen er udryddet om 10 år. Scenariet og udsigten er ganske alvorlig!
Omfanget kræver øjeblikkelig handling.
Krybskytteriet skyldes blandt andet voksende økonomier i Kina og i det øvrige Østen.
Og efterspørgslen på elefanternes elfenben og næsehorns horn er steget dramatisk, da elfenben fortsat ses som et symbol på rigdom (status) i Østen, mens horn fra næsehorn ses som virkningsfuld naturmedicin.
Men der er flere skræmmende udsigter i Afrika. Blandt andet svinder den sammenhængende vilde natur hurtigt ind – også på grund af befolkningstilvæksten.
En øget befolkningstilvækst betyder også et øget antal af konflikter mellem vilde dyr og mennesker. Blandt andet mellem løver, leoparder og mennesker.
Andre steder i Afrika er det de svindende regnskovsområder, der nu – og hurtigere og hurtigere - udgør en trussel mod f.eks. vilde gorillaer og chimpanser.
Krybskytter og øget befolgningstilvækst er en ting. Noget andet er mode.
I golfstaterne er der således nu gået mode i at holde gepard-killinger som ”kæledyr”.
Udfordringerne for Afrikas dyr og natur er mange.
Hvem kan forestille sig det afrikanske kontinent uden gorillaer i regnskoven og elefanter, næsehorn og giraffer på savannen? Tanken er absurd!
Afrika skal ikke bare opleves på TV!
Afrika skal ses, høres, mærkes, smages og duftes. Afrika skal nydes og opleves på egen krop og sjæl.
Og drømmen om at opleve det vilde Afrika skal bevares for alle, voksne, børn, børnebørn og gerne mange generationer frem.
Hvis dyrene skal skydes, skal det være med kamera!
Med mere end 35 års erfaring med Afrika og rejser til Afrika kender vi i Africa Tours Afrika indefra og har føling med hvad der foregår.
Vi vil gerne gå forrest, når det drejer sig om at bevare din drøm om Afrika.
Derfor har Africa Tours involveret sig i projekter der handler om naturbevarelse, antikrybskytteri, bæredygtig turisme, uddannelse og samarbejde med lokalbefolkningen. Og såvel vores samarbejdspartnere som vi benytter chauffører og guider, der forstår vigtigheden af at have respekt for naturen.
Betyder det så, at man som safarigæst hos Africa Tours ikke kommer tæt på dyrene?
På ingen måde!
Du kan stadig komme til at stå ansigt til ansigt med en stor bjerggorilla, se en løve i øjnene, sidde i bilen mindre end 10 meter fra en stor elefantflok eller holde ude på savannen omringet af i titusindvis af gnuer, zebraer og gazeller. Du er (og skal være) besøgende på dyrenes og naturens præmisser. Og er du i selskab med vores dygtige personale kommer du tæt på dyrene samtidigt med, at du er med til at beskytte dem.
Hos Africa Tours bidrager vi økonomisk til at beskytte dyrene.
Og vi har dertil valgt at øremærke en del af din rejses pris til nøje udvalgte naturbevarelses- og antikrybskytte projekter i Afrika.
Projekter, der virker. Blandt andet Black Mamba og Karen Blixen Camp.
Du er derfor – sammen med os - med til at bidrage til, at Afrikas dyr og fantastiske natur kan bestå årene fremover.
Derfor kalder vi også vores gæster for ambassadører til Afrika.
Ambassadører.
Fordi at man har taget positiv stilling til at gøre en forskel.