Et must for de fleste, der besøger Cape Town er en heldagstur til Cape Point og Kaphalvøen.
Fra Cape Town langs Atlanterhavet og bjergformationen De 12 Apostle til Hout Bay. I Hout Bay, en af Sydafrikas store fiskerihavne, er der mulighed for en sejltur til revet, hvor store flokke af pelssæler holder til.
Videre via det berømte pas Chapman´s Peak Drive, der er et kunststykke i ingeniørkunst. Straffefanger anlagde i 1922 den spektakulære landevej, der delvist er hugget ud i klippesiden og nærmest hænger ud over havet. Ved Chapman´s Peak er der et flot udsigtspunkt med udsigt over havet og Hout Bay.
Herefter er man i Kap det Gode Håbs National Park. Her ligger sydvestspidsen af Afrika, Kap det Gode Håb samt Cape Point. Man kan mange steder læse, at det er her Atlanterhavet og Det Indiske Ocean mødes. I dag ved man, at de to oceaner mødes 150 kilometer sydøst for Cape Point ved Kap Agulhus, der er det sydligste punkt i Afrika.
I Kap det Gode Håbs National Park vokser en række sjældne plantearter – fynbos, nærmest lyng. Det er også muligt at opleve dyr som zebraer og antiloper og ikke mindst nærgående bavianer.
Atlanterhavets bølger hamrer ind mod kysten ved Kap det Gode Håb og sender kaskader af vand op over de flade klippeskær. Vinden er kraftig og blæser det salte vand langt gennem luften.
Cape Point er et 260 meter højt forbjerg. Man kan tage kabelbanen The Flying Dutchmann op til fyret, som står på toppen af de yderste klipper eller vandre op ad en god sti, det tager ca. 10-15 minutter. En smuk tur op ad de snoede stier. På toppen belønnes man med en fantastisk udsigt med Atlanterhavet på ens højre side og Det Indiske Ocean og False Bay på ens venstre side.
Retur til Cape Town via kysten langs Det Indiske Ocean, hvor en række små og charmerende badebyer bl.a. Simon´s Town passeres, det er også her pingvinkolonien ved Boulders Beach opholder sig.
På stranden og mellem de store granitsten er der lavet gangbroer, så man kan komme tæt på pingvinerne.
Pingvinger hører normalt til i langt koldere klimaer som Sydpolen, men i 1985 slog de første Jackasspingviner/brillepingviner sig ned og i dag er der en stor koloni på kysten.