Dag 1: Afrejse fra Danmark
Fra København flyves mod Zanzibar med f.eks Qatar Airways med flyskifte i Doha undervejs. På de oversøiske strækninger er der inkluderet måltider og drikkevarer, ligesom der findes et bredt udvalg af f.eks film på flyet.
Der er også mulighed for at flyve fra Billund og Aalborg. Forhør nærmere.
Dag 2: Ankomst til Zanzibar og transfer til Jambiani
Der er ankomst til Zanzibar i løbet af dagen. I hentes i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner, der på godt en times tid kører jer til Jambiani.
Afhængig af ankomsttidspunktet er der mulighed for at gå en tur i den lille autentiske landsby Jambiani, hvor det bl.a. myldrer med ænder, geder og ikke mindst smilende og glade børn samt nyde den fantastiske strand, der regnes for en af øens allerbedste, og hvor den store sandbanke giver fantastiske muligheder for en svømmetur ved højvande og en vandretur ved lavvande. Det er omkring denne banke at de lokale dyrker og høster alger og samler muslinger til aftensmaden.
Aftenens middag nydes på hotellet, hvor I efter at have nydt en dejlig velkomstdrink bliver introduceret til Zanzibars mad og krydderier. Det være sig fisk og skaldyr, sæsonens frugt og grønt og alt sammen tilberedt på klassisk Zanzibar manér, der også bærer præg af at være inspireret af det indiske køkken.
Indkvartering på jeres hotel Uzuri Villa for fem nætter med morgenmad.
Dag 3: Afslapning ved og i Det Indiske Ocean
Efter en lækker morgenmad med eksotiske frugter og friskpresset juice, kan dagen bruges på at slikke sol og nyde sandet og havet på Jambianis hvide sandstrand eller ved poolen på Uzuri.
Om aftenen nyder I en treretters middag på nabohotellet Sharazad, som er en af de bedste restauranter på Zanzibars sydøstkyst. Her bliver der sammensat en særlig menu baseret på sæsonens råvarer.
Vi anbefaler, at I allerede indfinder jer ved sekstiden, hvor det vil være muligt at tilkøbe en drink og nyde denne i solnedgangens skær.
Dag 4: Jambianis strand og swahili grillaften
Efter en rolig morgen og formiddag med dejlig morgenmad, er det om eftermiddagen tid til at smage på øens mange frugter, der er sæson for, når I rejser. Frugt og grønt tilberedes på mange forskellige måder, og der er stor sandsynlighed for du får smagsoplevelser, du aldrig har prøvet før.
Sidst på eftermiddagen køres I ca. 20 kilometer nordpå til Michamvi. Her vil der være tid til at gå en tur i solnedgangen ved Chwaka Bay. I Michamvi vil Ali og hans familie tilberede en traditionel swahili grillaften, med dagens fangst og lokale krydderier. Middagen nydes med en smuk udsigt, og en varm brise og bål på stranden.
Dag 5: Det Indiske Ocean og middag på Zanizbars populære The Rock
Den flotte strand og det smukke indiske ocean indbyder til afslapning, gåture langs stranden og en kølig drink.
Dagen i dag er til egen rådighed, så der er også tid til at tilkøbe en udflugt til en af øens seværdigheder. Det kunne f.eks være til Jozani Forest.
Jozani Forest ligger på cirka midten af Zanzibar og er hjemsted for bl.a. den røde colubusabe, der er en af verdens mest udrydningstruede abearter. I har mulighed for at opleve dem i Jozani Forest, der er Zanzibars sidste urskov og samtidigt øens nationalpark. På en vandretur ind i selve skoven fortæller guiden mere om såvel skovområdet, om aberne, og om de 100 forskellige træsorter, der ses i skovområdet. Udover de smukke aber og de mange træer ses også andre pattedyr.
Diverse forskellige udflugter kan bookes under jeres ophold, normalt 1-2 dage før.
Sidst på eftermiddagen transfer til The Rock. I har en kæmpe klippe og på denne er der bygget en restaurant, der i dag er en af Zanzibars fedeste oplevelser. Restauranten er inspireret af det italienske køkken tilsat Zanzibars mange fiskedelikatesser og tilberedt med Zanzibars mange krydderier, frugter og grøntsager.
Er der højvande bliver I sejlet over til restauranten, er der lavvande kan man gå derud.
Dag 6: Heldagstur på havet
Hele dagen tilbringer I på havet. I skal opleve Pungume sandbanken, som er et lille paradis midt i havet og et af de mest idylliske steder på Zanzibar.
På jeres sejltur dertil stoppes undervejs for at snorkle og svømme på et af Zanzibars bedste snorklesteder.
Fremme ved sandbanken, der ligger med en meget smuk havudsigt, har jeres kokke tilberedt en skøn barbeque, der tilberedes på stranden. I skal smage blæksprutte, hummer og fisk er på menuen tilberedt under simple forhold, men velsmagende tilberedt med krydderier og eksotiske frugter.
Tilbage i Jambiani igen nyder I middagen på Mwezi Boutique Resort, som er nabohotellet til Ururi Villa.
Dag 7: Krydderiplantage og Stone Town
Efter morgenmaden checker I ud fra jeres hotel og køres til Stone Town, der ligger på vestkysten af Zanzibar.
Undervejs køres stop ved en af øens krydderiplantager. Her skal I se, dufte og smage på de sæsonbestemte frugter og krydderier. Det kan for eksempel være vanilje, kardemomme, kanel, muskatnød, gurkemeje, citrongræs, kløver, ylang ylang, kommen, hvidløg, ingefær, koriander, peber, chili, oregano og meget mere.
I nyder også frokost på plantagen, som er tilberedt af plantagens egne produkter, hvorefter I køres til Stone Town, hvor I checker ind på Kholle House.
Indkvartering på Kholle House for to nætter med morgenmad.
Kholle House er udvalgt på grund af sin hjemlige atmosfære og betagende indretning. Med sin beliggenhed i hjertet af Stone Town er der nem adgang til alt man kunne ønske sig at lave. Denne historiske og autentiske bygning blev opført i 1860, og var hjem for prinsesse Kholle, søster til Sultan Bargash bin Sayyid Al Busiad og prinsesse Salme.
Sundowneren nydes først på aftenen på Swahili House, hvorfra I nyder solnedgangen i horisonten over byens tagtoppe. Efterfølgende serveres en tre-retters middag på House of Spices , som har en fantastisk atmosfære og et fremragende køkken.
Afslut eventuelt aftenen med en spadseretur til Forodhani Park, stedet hvor de lokale i Stone Town hygger sig og spiser om aftenen. Hvorfor ikke slutte dagen af med en ingefær te på Babu Chai eller en sukkerrørs juice krydret med ingefær og lime?
Dag 8: Byrundtur i Stone Town
Efter morgenmaden mødes I med jeres guide, der tager jer med ud i byen. I skal opleve ”life of Stone Town”. I skal se det ægte Stone Town og Zanzibar og I besøger de bedste steder, hvor I selv kan købe krydderier. I besøger Darajani markedet og ser alle de lokale specialiteter, I har nydt de foregående dage.
Hvis tiden er til det, kan der gøres et stop og opleve kafferistning på Zanzibar Coffee House. Zanzibar Coffee House har deres egen kaffeplantage i Mbeya på Tanzanias fastland. Plantagen har vundet mange kaffepriser for sin høje kvalitet.
Frokosten nyder I på Luukman´s, som er den mest populære lokale restaurant med et stort udvalg af swahili retter.
Som vanlig serveres en sundowner mens roen sænker sig over en og inden middagen serveres – i aften på Emerson on Hurumzi, der ligger med en 270 graders havudsigt.
Dag 8+9: Afrejse fra Zanzibar og hjemkomst
Det er blevet hjemrejsedag. I checker ud fra jeres hotel i løbet af formiddagen. Der er mulighed for at opmagasinere sin bagage inden I afhentes afhængig af jeres flyafgang. Men mest sandsynligt vil der ud på eftermiddagen være transfer til Zanzibars lufthavn i tide til at nå flyet hjemad. Ruten går f.eks. via Doha med Qatar Airways. Måltider og drikkevarer er inkluderet på flyene, der også byder på underholdningsprogrammer.
Efter flyskifte flyves der mod Danmark med ankomst om morgenen.
Det er også muligt at forlænge med flere dage på Zanzibar eller kombinere med safari i Kenya eller Tanzanias fastland. Forhør nærmere.
Bemærk:
De nævnte priser er vejledende. Den endelige pris afhænger af flyprisen på det tidspunkt, rejsen bestilles. Der tages forbehold for ændring af tider og indkvarteringssteder. Længden på rejsen samt antal påvirker også prisen. Ligeledes vil årstiden have betydning for den endelige pris.
Der er mulighed for at forlænge med flere dage på Zanzibar eller med safari i Kenya eller Tanzania. Forhør nærmere.