Africa Tours byder dig velkommen til det enestående Tanzania og Zanzibar, hvor vi med disse praktiske informationer vil gøre dig helt klar til rejsen til de områder, der skabte safaribegrebet.
Du kan også læse mere om tips og råd til rejser i Afrika generelt. Her finder du bl.a. mere om de generelle råd om vaccination og rejsepapirer, tips til hvordan du får den bedst mulige safarioplevelse, hvad man gør og ikke gør på en rejse til Afrika, og meget mere. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi henviser desuden til relevante myndigheder og hjemmesider for flere informationer. Informationerne her på siden opdateres løbende, men finder du ting, du mener der bør ændres, så lad os det venligst vide.
For at rejse til Tanzania og Zanzibar skal du medbringe et gyldigt pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejsedato, samt have mindst 2 blanke sider tilbage.
Som dansk statsborger er det påkrævet, at du har visum til Tanzania og Zanzibar. Visum til Tanzania og Zanzibar skal søges online. Visum til Tanzania henholdsvis Zanzibar koster per person, også for børn, USD 50. Når du søger visum online, afregnes der med kreditkort og det er vores anbefaling, at du ansøger umiddelbart efter modtagelsen af vores afrejsemail til dig, som du modtager senest 2 uger før afrejse.
Til din online visumansøgning skal du bruge:
Det søges online på www.visa.immigration.go.tz.
Har du ikke dansk statsborgerskab kan der være andre forhold der gør sig gældende. Det er i dette tilfælde din pligt selv at undersøge, hvad der kræves for rejser til Tanzania. Dette kan ske via ambassaden tilhørende det land, du har statsborgerskab i.
Skatterne opkræves lokalt og betales kontant for gæster, der har haft ophold på Zanzibar.
Hotelskat: USD 2-5 per person pr. nat. Beløbet afregnes kontant til hotellet ved check-ud.
Infrastrukturskat: USD 5 eller TNZ 12500 per person ved udrejse fra Zanzibar. Beløbet afregnes ”kun” hvis rejsen videre fra Zanzibar går via Tanzania.
Zanzibar har med effekt fra 1. oktober 2024 indført en obligatorisk, lokal og lovpligtig rejseforsikring for alle rejsende til øen, dette uagtet, at man som rejsende givetvis har en rejseforsikring i forvejen.
Helt konkret betyder dette, at har man ikke tegnet den lokale rejseforsikring, kan man ikke få lov at indrejse til Zanzibar.
Konkrete fakta for rejseforsikringen er:
Forsikringen skal tegnes og betales med kreditkort hjemmefra og via dette link.
Bemærk:
Der skal uploades billede af pas per person, der tegner forsikringen.
Vi råder til, at du kontakter en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. På Statens Serum Instituts hjemmeside kan du læse yderligere om vaccinationer for rejser til Tanzania. Hvis du kombinerer to lande i Østafrika f.eks. Kenya og Tanzania, er gul feber vaccination påkrævet.
Når du rejser med Africa Tours, giver Danske lægers vaccinations service 10 % rabat på dine vaccinationer. Husk blot at medbringe din ordrebekræftelse fra Africa Tours.
Husk at bestille tid til vaccination i god tid. Vær også opmærksom på at sygesikring Danmark giver tilskud til vaccination.
Tanzanias valuta er shilling (TZS). Der kan veksles eller hæves i Kilimanjaro lufthavn, Zanzibar lufthavn og i de større byer. 100 Tanzania shilling er (pr. februar 2023) 28 øre eller 1000 Tanzania shilling er knap 3 kroner. Det skal dog bemærkes, at ikke alle hæveautomater i Tanzania er lige pålidelige til at udbetale kontanter, men i byer som Arusha og Zanzibar skal du nok finde nogle, der kan. Din chauffør/rejseleder hjælper naturligvis med det. Langt de fleste steder i Tanzania kan der også betales med USD, men lidt lokal valuta er altid en god ide, hvis man skal handle de små lokale steder.
De mest udbredte kreditkort er VISA og MASTERCARD. I Tanzania/ Zanzibar kan der på langt de fleste lodges og hoteller betales med disse kreditkort, ofte kun på beløbet. Prisniveauet i Tanzania er på lodges og hoteller cirka halv pris af danske hotelpriser. En øl koster ca. 22 kroner. En sodavand ca. 10 kroner og kildevand godt 10-15 kroner. En flaske rød- eller hvidvin koster ca. 150-180 kroner. US Dollar sedler skal være af nyere dato og ikke ældre end fra 2006. Vi fraråder på det kraftigste, at du veksler ”sort”.
Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se rejsevejledninger på www.um.dk. Skulle der opstå problemer i Tanzania/ Zanzibar, som gør at udenrigsministeriet fraråder rejser dertil vil du få tilbudt en anden rejse eller at få pengene retur. Din sikkerhed er det vigtigste.
Bliver du syg under din rejse i Tanzania/ Zanzibar, skal du kontakte din rejseforsikring. Din rejseforsikring har en 24 timers vagttelefon, hvor du altid kan få hjælp. Læs yderligere om rejseforsikringer ved at trykke her.
Det er normalt, at man betaler drikkepenge i Tanzania/ Zanzibar, men der forventes ikke nogen bestemt procentsats. Rund gerne beløbet godt op på en restaurant (ikke på dit hotel) og giv gerne lidt, f.eks. 2-3 kroner eller tilsvarende pr. kuffert, til dem der bærer din kuffert i lufthavnen og ved lodges og hoteller. Betjeningen på værelset og til måltider på lodgen vil også sætte pris på en skilling, men det er generelt ikke store beløb typisk nogle få kroner. Regn som en tommelfingerregel med 12-15 kroner pr. dag pr. person. Din rejseleder vil evt. kunne hjælpe med at organisere dette. Til safariens chauffør er det normalt, at man betaler omkring USD 8-10 pr. safaridag pr. person, som afregnes på safariens sidste dag. Det er naturligvis helt frivilligt og beløbet skal afspejle din tilfredshed med kørsel og service.
Tanzania/Zanzibar ligger lige syd for ækvator. Solen er derfor meget hård ved vores sarte danske hud, og der anbefales en solcreme med en høj faktor. Faktor 30-50 er passende for mange. Undgå for megen direkte sol i timerne midt på dagen.
Klimaet er tropisk med høj luftfugtighed ved kysten, hvor en frisk brise fra havet ofte lufter behageligt. I safariområderne inde i landet er klimaet mere tørt, og varmen føles behagelig for de fleste. Dagtemperaturer på omkring 25-30 grader inde i landet er normalt, men morgenerne, hvor man kører safari, kan være kølige. Temperaturen varierer, i forhold til de områder man befinder sig i. Ophold i højlandet er en del køligere med temperaturer ned til 2-5 grader om natten. Det kan derfor være en god idé at medbringe en fleecetrøje eller jakke. Selvom temperaturen ikke er høj, er solens magt stadig stor. Hvor temperaturerne inde i landet svinger noget gennem året, er de meget stabile ved kysten, hvor luften året rundt er omkring 30 grader. Vandet er ca. 26-28 grader året rundt. Statistisk set regner det i april, maj og november, der er mindst nedbør fra juli til oktober samt fra december til februar. De senere år har klimaforandringerne dog spillet ind, så man kan ofte opleve al slags vejr uanset, hvornår man rejser.
Tøjet til safarikørslen, må gerne være i naturens egne farver, dvs. sandfarver, brunlige og grønlige nuancer. Ved kysten er det en god idé med lyse farver, der ikke “suger” solens varme til sig, som mørkt tøj gør. Tag både tøj med til de varme dage, men forbered dig også på kølige aftener og morgener med lange bukser og f.eks. fleecetrøjer. Safaris der går til højlandet (mellem 2000 og 2400 meter over havet), f.eks. Ngorongoro krateret i Tanzania, kan i de køligste måneder - juni, juli og august - byde på temperaturer ned til under 5 grader om morgenen. Om aftenen sømmer det sig for de voksne mænd at have lange bukser på til middagen.
Fodtøj bør afspejle aktiviteten. Skal du på bjergbestigning, bør du have et par gode vandrestøvler på. Ved badning ved kysten, kan et par badesandaler værne dig mod skarpe koraler, mens et par lette sko med luft til fødderne er passende til safari.
Vær opmærksom på, at det i StoneTown er god kutyme med tøj, der går ned og dækker knæene. På samme måde er det god kutyme at mændene bærer lange bukser til aftensmaden i restaurant. Ellers vil vi anbefale dig fodtøj der passer til formålet. Kondisko, hvis du skal ud og cykle, mens badesko kan være en fordel for dem, der vil dykke ved det smukke koralrev.
Der er et fint dækkende mobilnet i Tanzania/ Zanzibar. Selv på lodges langt ude på savannen og ved kysten er der normalt fin dækning. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer. Selv at modtage sms fra Danmark koster meget mere end normalt. Skulle der opstå et særligt kommunikationsbehov, kan din rejseleder eller chauffør hjælpe dig med at anskaffe et lokalt sim-kort. Men husk at nyde din safari og det er naturligvis ikke god stil at tale i telefon under safarikørslen. Den internationale landekode i Tanzania +255.
Selvom det er ferietid og man er draget udenlands med sin kuffert for at slappe af, kan alle få brug for at komme på internettet. I nogle områder – f.eks. i lufthavne – er der som regel gratis wifi, men hvad gør man ellers?
Måske er ”Holafly eSIM” løsningen for dig.
1. Tjek om din smartphone er kompatibel med eSIM, hvis ja
2. Køb hjemmefra til det land du skal besøge
3. Køb ubegrænset datamængde til det antal dage, du har brug for
4. Modtag en QR-kode på din e-mail og installér på din telefon
5. Aktiver først når du lander på din destination
Bemærk:
Læs mere og køb hos esim.holafly.
I juni 2019 indførte Tanzania et forbud mod plastikposer. Det betyder, at det ikke længere er tilladt at indføre, bære og sælge plastikposer. Har I f.eks. poser med fra taxfree, skal plastikposen efterlades i flyveren.
Tanzania er 2 timer foran Danmark om vinteren. Ved skiftet til sommertid i Danmark er Tanzania 1 time foran Danmark.
Leopard Tours Kijenge Road Plot No. 17, Arusha, Tanzania Tel: (+255 69) 3400053, 2978441 Fax: (+255 27) 2508219, 2504131, 2504134, 2508874 Email: leopardtours@leopardtours.co.tz
Dansk kontakt i nødstilfælde: Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26184359
Står du overfor at skulle bestige Kilimanjaro, har vi udarbejdet en række praktiske informationer som specifikt omhandler bestigning af Kilimanjaro.
Rejsedatoer 2025
Dato | Pris fra | |
1. jan. - 31. jan. |
Fx. 8 dage 32.900 DKK |
Udsolgt |
1. feb. - 28. feb. |
Fx. 8 dage 33.500 DKK |
Udsolgt |
1. mar. - 31. mar. |
Fx. 8 dage 29.700 DKK |
Få tilbud |